Közéleti krónika

Röviden összefoglalom a közélet azon aktuális eseményeit, amelyek felkeltik a figyelmemet. Csak azokkal foglalkozom, amelyekre, úgy gondolom, jó lesz évek múlva is világosan emlékezni.

HTML

Linkblog

Friss topikok

Wieszt János videofelvétele

2010.05.20. 22:58 | Zigomer Trubahin | Szólj hozzá!

Napvilágra került egy videofelvétel, amelyen Wieszt János - 2002 óta az MSZP XI. kerületi frakciója és a vagyongazdálkodási osztály vezetője, korábban a kerületi pénzügyi bizottság elnöke, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara egykori főtitkára (tisztségeiről lásd még itt) - kétmillió-kétszázezer forintot, ahogy elhangzik, „a bruttónak a tíz százalékát” vesz át egy borítékban, és az azt átadó embernek megerősíti, hogy „innentől meg lehet húzni az ügyet”, és „innentől mennek a papírok a hivatalos (úton?)”. Wieszt nyilatkozata szerint nem emlékszik a konkrét esetre, hiszen "sokat bánik pénzzel", de csúszópénzt soha nem fogadott el.

Molnár Gyula polgármester egy nem létező szabályra hivatkozva megakadályozta (lásd még itt és a felvétel elejét itt), hogy az eset a testületi ülésen szóba kerüljön, és később is támadta a Fideszt az ügy tálalása miatt, azzal vádolva a pártot, hogy „a Fidesz által gerjesztett, sajtónak szóló show műsor (...) háttérbe szorítja az igazán fontos közügyeket”.

· 1 trackback

Címkék: mszp korrupció molnár gyula xi. kerület wieszt jános

A bejegyzés trackback címe:

https://annales.blog.hu/api/trackback/id/tr22020677

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Korrupt képviselő?! - Wieszt János? 2010.05.25. 10:41:44

Ma délután Wieszt János közreműködésével egy meglehetősen izgalmas betekintést nyerhettünk Molnár Gyula és az újbudai szocialista képviselők mindennapjaiba. A videók alapján úgy tűnik, a szoci képviselők több munkahelyen is dolgoznak, szeretnek a pénzz...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása