Közéleti krónika

Röviden összefoglalom a közélet azon aktuális eseményeit, amelyek felkeltik a figyelmemet. Csak azokkal foglalkozom, amelyekre, úgy gondolom, jó lesz évek múlva is világosan emlékezni.

HTML

Linkblog

Friss topikok

EBESZ: a készülő médiatörvény súlyosan sérti a sajtószabadságot

2010.09.07. 21:52 | Zigomer Trubahin | Szólj hozzá!

Az EBESZ közleménye szerint a készülő új médiatörvény súlyosan sérti a sajtószabadság nemzetközi normáit, és nagyon komoly aggodalmat kelt, hogy mivel a tervezett új intézményrendszerből hiányoznak a nyugati demokráciákra jellemző garanciák, így könnyedén felhasználható lehetne politikai célokra. A törvény az EBESZ szerint életbe lépése esetén súlyosan korlátozná a sajtó sokszínűségét, korlátozná a függetlenségét, megszüntetné a közmédiák függetlenségét, és "fagyasztó hatással" lenne a szólásszabadságra és a nyilvános vitákra. A szervezet külön kritizálja, hogy a hagyományos médiára szabott kereteket a törvénytervezet az internetre, és benne a külföldről szolgáltatott, de Magyarországot érintő tartalmakra is kiterjesztené. Az EBESZ átadta módosítási javaslatait a magyar kormánynak, és figyelmeztetett, hogy a szervezet már júniusban és júliusban is bírálta a tervezetet.

Címkék: sajtószabadság médiatörvény ebesz

A bejegyzés trackback címe:

https://annales.blog.hu/api/trackback/id/tr992533886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása