Közéleti krónika

Röviden összefoglalom a közélet azon aktuális eseményeit, amelyek felkeltik a figyelmemet. Csak azokkal foglalkozom, amelyekre, úgy gondolom, jó lesz évek múlva is világosan emlékezni.

HTML

Linkblog

Friss topikok

Országgyűlés alakuló ülése

2010.05.14. 20:44 | Zigomer Trubahin | Szólj hozzá!

Ma megalakult az új parlament, a fő beszédtémát a Jobbik akciói adták. Az MSZP frakciója hátat fordított, amikor Vona Gábor a zakóját levéve a Magyar Gárda egyenruhájára emlékeztető mellényben mondta el a képviselői eskü szövegét - a jobbikos képviselőknél pedig az egyes MSZP-s képviselők által az alakuló ülésre kirakott izraeli zászlós kitűző verte ki a biztosítékot. Sólyom László köztársasági elnök beszédében alig burkoltan méltatta az LMP-t és kritizálta a Jobbikot. Az alakuló ülés végén a Jobbik képviselői (a Fidesz képviselőitől kísérve) elénekelték a székely himnuszt; az MSZP képviselőcsoportja részben tüntetőleg távozott, az ott maradt képviselőik pedig látványosan igyekeztek nem odafigyelni az éneklésre. A Jobbik képviselői utólag a Szent Korona előtt is letették az esküt, amiben az MSZP a magyar történelem legsötétebb vészkorszakának visszatérését látta.

A Fidesz a nemzetbiztonsági bizottság elnöki posztját a szocialistáknak, a költségvetésiét a Jobbiknak juttatta

Az új Országgyűlés megalakulását követően azonnal kihallgatták, majd őrizetbe vették az addig a mentelmi jog védelmét élvező Hagyó Miklós volt MSZP-s főpolgármester-helyettest.

Címkék: sólyom parlament bizottság ülés székely himnusz gárda vona országgyűlés egyenruha hagyó mellény alakuló ülés

A bejegyzés trackback címe:

https://annales.blog.hu/api/trackback/id/tr422008230

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása