Közéleti krónika

Röviden összefoglalom a közélet azon aktuális eseményeit, amelyek felkeltik a figyelmemet. Csak azokkal foglalkozom, amelyekre, úgy gondolom, jó lesz évek múlva is világosan emlékezni.

HTML

Linkblog

Friss topikok

A luxemburgi külügyminiszter szerint Orbán diktátorrá válik

2010.12.21. 20:50 | Zigomer Trubahin | Szólj hozzá!

A Reutersnek adott interjújában a luxemburgi külügyminiszter élesen bírálta a hajnalban elfogadott médiatörvényt. A politikus azt mondta, az új jogszabály egyértelműen sérti az EU szerződéseinek betűjét és szellemét. Asselborn szerint az EU bizottságának fel kell lépnie Magyarország ellen - olyan ország, ahol a demokrácia közvetlen veszélyben van, a véleményt a kormány uralma alá hajtják, és ahol így Orbán a törvény hatálybalépésével Lukasenko mellett Európa másik megmaradt diktátorává válik majd, nem méltó arra, hogy január 1-től az EU elnöke legyen. Ahogy a média felkapja az esetet, számos lap (pl. Der Standard, Frankfurter Allgemeine Zeitung) kiemelten számol be arról, hogy az egykor egész Európában kiközösített Jörg Haidert Asselborn "ministránsfiúnak" nevezte Orbánhoz képest.

Címkék: haider lukasenko diktátor sajtószabadság médiatörvény asselborn

A bejegyzés trackback címe:

https://annales.blog.hu/api/trackback/id/tr792533885

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása