Közéleti krónika

Röviden összefoglalom a közélet azon aktuális eseményeit, amelyek felkeltik a figyelmemet. Csak azokkal foglalkozom, amelyekre, úgy gondolom, jó lesz évek múlva is világosan emlékezni.

HTML

Linkblog

Friss topikok

Kósa: államcsőd fenyeget

2010.06.03. 22:12 | Zigomer Trubahin | 1 komment

Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke szerint a költségvetés sokkal rosszabb állapotban van a vártnál, és így „szűk esélyünk van arra, hogy elkerüljük Görögország helyzetét”, tehát államcsőd fenyeget. A forint és a magyar tőzsde a pozitív piaci hangulat közepette is zuhanásba kezdett a hírre, a forint árfolyama pár óra alatt 274-től 281-ig esett, és csak a 2008. őszi zuhanáshoz hasonlítható mértékben megugrott a magyar állam csődkockázata.

Kósa kijelentését elemzők és ellenzéki politikusok túlzásnak, a választási ígéretek előre látható visszavonását előkészítő pánikkeltésnek, felelőtlenségnek nevezték, és a piacok megnyugtatásának fontosságát hangsúlyozták (lásd még itt).

Később a gazdasági tényfeltáró bizottságot vezető Varga Mihály is megerősítette: az amúgy is súlyos helyzetben lévő államháztartás helyzete rosszabb, mint gondolták.

· 1 trackback

Címkék: gazdaság varga mihály költségvetés forint tőzsde csőd kósa lajos államcsőd

A bejegyzés trackback címe:

https://annales.blog.hu/api/trackback/id/tr512056016

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A FIDESZ két világcsúcsa 2010.06.06. 11:29:25

 Kedves Barátom! Elkészült a Szabad Magyarok Híradójának 2010. június 5-i száma (http://szksz.com). Címe:   A FIDESZ két világcsúcsa   A FIDESz rövid két hónap alatt két világcsúcsot állított fel. Az egyik: a kétharmados parlamenti tö...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Toca 2010.06.05. 12:58:47

Bizonyos források szerint a Kósához és a Fideszhez közel álló körök a forint gyengülésére spekulálnak, majd a hétvégi program bejelentése után jelentős forint erősítés a cél a pozik zárása érdekében. Hát hétfőn meglátjuk..
süti beállítások módosítása