Közéleti krónika

Röviden összefoglalom a közélet azon aktuális eseményeit, amelyek felkeltik a figyelmemet. Csak azokkal foglalkozom, amelyekre, úgy gondolom, jó lesz évek múlva is világosan emlékezni.

HTML

Linkblog

Friss topikok

Orbán Viktor gazdaságpolitikai ígéretei

2010.05.19. 21:36 | Zigomer Trubahin | Szólj hozzá!

Orbán Viktor ma a nemzeti konzultációsorozat keretében a kormány gazdaságpolitikai elképzeléseit ismertette. Nem lesz többé jóléti költekezés hitelből; nem lesz hazudozás a költségvetést illetően; a munkát nem helyettesítheti többé a spekuláció. A bürokratikus költségeket 800 milliárd forinttal tervezi csökkenteni a kormány néhány hónap alatt. Radikális adóegyszerűsítés következik kisadók kivezetésével és adónemek összevonásával; az APEH nem fogja többé ellenségként kezelni a vállalkozókat. A kormány megalakulása után az MNB problémáját is meg kell oldani, mert jelenleg nem lehetséges az együttműködés. Matolcsy az élőmunkára épülő járulékok megfelezéséről, egykulcsos SZJA-ról, családi adózásról, a kiskereskedelemben kötelező fizetési határidőről, bürokráciaellenes csomagról, kiszámítható gazdaságpolitikáról beszélt. Több mélyreható változásra januárig kell várni - a részletek ismertetését Orbán a csontvázbizottság jelentésének elkészülése utánra ígérte. 2012 végére új alkotmány is jöhet. (Hírszerző)

Címkék: orbán gazdaságpolitika ígéretek matolcsy

A bejegyzés trackback címe:

https://annales.blog.hu/api/trackback/id/tr92534529

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása