Közéleti krónika

Röviden összefoglalom a közélet azon aktuális eseményeit, amelyek felkeltik a figyelmemet. Csak azokkal foglalkozom, amelyekre, úgy gondolom, jó lesz évek múlva is világosan emlékezni.

HTML

Linkblog

Friss topikok

A tényfeltáró bizottság jelentése

2010.06.05. 18:24 | Zigomer Trubahin | 1 komment

A Varga Mihály által vezetett tényfeltáró bizottság ma letette részjelentését Orbán Viktor asztalára. A jelentés szerint a Bajnai-kormány meghamisította a költségvetést, a kiadások magasabbak, a bevételek pedig alacsonyabbak a tervezettnél - konkrét számokat viszont a bizottság nem hozott nyilvánosságra.

A hiánycél növelésére tett terveket feladva a korábban maga is 7-7,5%-os hiánycélt emlegető Varga bejelentette: a kormány nem kívánja túllépni a tervezett 3,8%-os hiányt. Ehhez viszont azonnali intézkedésekre van szükség. A kormány 72 órán belül akciótervet készít, ennek érdekében háromnapos, rendkívüli kormányülést tartanak - ennek kapcsán esetleges megszorításról Varga nem beszélt, adócsökkentésre viszont, konkrétumok nélkül, ígéretet tett.

A gazdaság helyzetét illető korábbi bejelentésektől Varga elhatárolódott: azt mondta, a helyzet konszolidált, a görögökkel való összevetés „túlzó” és „nem szerencsés”; Kósa és Szijjártó bejelentéseinek piacbefolyásoló hatását viszont tagadta.

Update 2010. július 2.

A tényfeltáró bizottság csontvázjelentésének egyetlen példánya Orbán Viktornál van, és ő a mai napig sem hozta azt nyilvánosságra.

Címkék: varga mihály költségvetés kormányülés adócsökkentés államcsőd csontvázak tényfeltáró bizottság

A bejegyzés trackback címe:

https://annales.blog.hu/api/trackback/id/tr342060924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

agresszív hájfej, legalább mozgott aznap valamit 2010.06.07. 15:12:37

Ez egy vicc egy átlagos gondolkodó magyar ezt simán megjósolta, hogy ezt fogják mondani. Egész egyszerűen itt a kreativitással gondok vannak. Ha nem megy a beszédben, mehet-e az irányításban? Ki tudja?
süti beállítások módosítása